Bransjen og muligheter

Hva kan du forvente deg etter endt utdanning?

Treningssenterbransjen

Treningssenterbransjen består i dag av 1321 treningssenter, hvorav rundt halvparten er kjedetilknyttet og resterende uavhengige, og rundt 2500 personlige trenere (1). I tillegg har Norge en av verdens høyeste andel av medlemmer på treningssenter i forhold til innbyggertallet (2).
Siden den spede begynnelsen til personlig trening på sent 90-tall har tallene bare pekt oppover. I 2019 omsatte bransjen personlig trening for 600 mNOK og veksten ser absolutt ikke ut til å avta. Flere og flere treningssenter øker satsningen på personlig trening for både å øke omsetningen og også skape en sterkere kundelojalitet. Til enhver tid formidler bransjen sine ønsker om enda flere trenere som kan gi sin kunnskap til kundene og dermed bidra til å sikre fremtiden for treningssentre i Norge.

Eksplosiv vekst i flere deler av treningsbransjen.

Men, det stopper ikke der. I tillegg til både kjedetilknyttede senter og alle de uavhengige sentrene har det vært en eksplosiv vekst i flere deler av treningsbransjen.

Private Personlig Trener sentre, av mer eller mindre eksklusiv art, til ulike målgrupper vokser opp over det ganske land. Her skaper Personlige Trenere sin egen fremtid og sin egen nisje der de tilpasser sine tjenester til nettopp den målgruppen de ønsker å nå. Disse sentrene varierer fra veldig godt utstyrte med alle mulige maskiner og verktøy til minimalt utrustede med enkle hjelpemiddel. Faktum er at bransjen bygger og utvikler seg selv.

Personlig trening behøver ikke å bare være styrketrening i en eller annen form.

Som om ikke det er nok. Semiprivat trening (2-6 individer) og gruppetreninger både ute og inne vokser opp. Bootcamp har blitt et dagligdags ord og tiden der trenere bare befant seg inne på et treningssenter er nå forbi. I dag er trenere både inne og ute og hvem sier at personlig trening bare behøver å være styrketrening i en eller annen form? Løpe- og skiteknikk, idrettsrelatert trening eller turnøvelser er like gode kandidater for tjenester i et marked som lenge var begrenset til bare treningssenter.

Lisvsstilsykdommer og overvekt

Dessverre er veksten av livsstilsykdommer, overvekt og uhelse stor. Ikke bare rammer det voksne individer, men våre barn er rammet i stor skal. Omtrent 1 av 5 barn er overvektige og med et aktivitetsnivå under det som er optimalt for god helse er barn, som voksne, i behov av aktivitet. Igjen trening behøver ikke å være et negativt ladet ord, men bør i stor grad forbindes med lek og moro. Mange barn faller utenfor idrett fordi de ikke liker det eller kanskje de ikke behersker det. Å skape en positiv assosiasjon til aktivitet i ung alder sikrer fremtiden.

Flere og flere markeder

En personlig trener har nå fått flere åpninger i markedet. Bedrifter ser stor summer forsvinne ved lavere prestasjon og sykefravær. God helse sikrer bedrifters økonomiske fremtid og mange bedrifter i dag har knyttet til seg trenere med nettopp den oppgaven, skape bedre helse hos personale. De siste årene har enda et marked åpnet seg. Med alt nå tilgjengelig på Internett er online-coaching blitt en stor business for mange. En mengde trenere livnærer seg bare på dette og tilbyr sine tjenester over nett slik at kunden kan få nettopp det den ønsker og følges gjennom sin trenings- og helsereise uavhengig av målsetning. Vi blir mer og mer fokuserte på trening og helse og mediene skriver stadig om temaet. Man kan knapt åpne en avis eller mediekanal før man overlesses av artikler og reportasjer om hva som fungerer best. I denne verdenen behøves også troverdige kilder som besitter kunnskap som faktisk fungerer. Hvem sier at ikke du kan være en av disse kildene?

Personlig Trening har kommet for å bli

Det har i noen kretser vært stil spørsmål til hvor lenge veksten vil fortsette. Med både økende behov på treningssentre, frafall av tidligere trenere og åpningen av nye markeder ser det ut som om dette lar vente på seg. Personlig Trening har kommet for å bli og vi har nok bare sett begynnelsen.

  • Virke 2018
  • IHRSA 2018